maanantai 7. toukokuuta 2018

Partioparaati 6.5.

Vuoden 2018 kevätparaatiin Turkuun kokoontui 4482 partiolaista 92 lippukunnasta. 
Tapahtumaan kokoonnuttiin juhlimaan onnistunutta partiokevättä. Paraatijuhlassa Tuomiokirkolla juhlapuheen piti Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Maria “Hilla” Ruohola, joka muistutti miten partiossa jokainen saa osallistua omalla tavallaan, eikä peliaikaa tarvitse ansaita.
- Taitoja ja suoritusta tärkeämpää on yhdessä tekeminen, siksi jokainen on tervetullut partioon.
Partiohartauden pitänyt Kaarinan seurakunnan kappalainen Henri Kesti osoitti yhdessä tekemisen voiman. Hän sai tuhannet lapset ja nuoret huutamaan ja hyppimään samaan tahtiin. 
Reitillä oli paljon nähtävää ja kuultavaa
Juhlan jälkeen lippukunnat lähtivät paraatireitille.  Päivään oli varauduttu muun muassa ilmapalloin, lettinauhoin ja värikkäin päähinein. 
Aurinkoinen sää oli houkutellut katujen varsille tuhansia katsojia. Erityisen näyttävä näky oli Suomen lippujen lippulinna. Lippuja oli 58, joista Raision KilliNalleilla oli kuusi lippua ja Turun Sinikotkilla kolme. Ohimarssin vastaanottivat marssinkomentaja Helena Siivonen (Kolkankävijät), piirinjohtajat sekä paraatin kutsuvieraat.

“Partioon mahtuu aina mukaan”

Partiojohtajien paraatijuhla Turun VPK:n talolla oli iloinen tilaisuus. Piirin 10. toimintavuotta juhlistettiin synttäriteemaisin tarjoiluin. Piirinjohtaja Stefan Stjärnstedt kiinnitti puheessaan huomiota siihen, että partiossa jokainen saa olla sellainen kuin on. Partiojohtajat ovat kukin erilaisia roolimalleja. Partiolaisia on piirin alueella paljon, mutta aina kannattaa muistuttaa, että mukaan mahtuu. Niin lapsia, nuoria kuin aikuisia vapaaehtoisia. (Teksti kopioitu)
Keskikokoiset yhteislippukunnat

1. Alastaron Jyväset 54,57
2. Mellilän Menninkäiset 53,49
3. Kaarinan Korpiklaani 52,49
10. Loimaan Saviset 49,76
11. Pöytyän Pöllöt 49,27Loimaan Saviset on myöntänyt seuraavat ansiomerkit:

Loimaan Savisten pronssinen saapas
-Karoliina Savolainen ja Sami Laaksonen-

Collanin-solki
-Katri Kouri-

L-SP:n pronssinen ansiomitali
-Marianne Hongisto-

SP:n pronssinen ansiomitali
-Erja Hägg-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti