tiistai 15. huhtikuuta 2014

Peikkoralli XIII: Avenir

Seikkailija vartio Ykkösketju lähti valloittamaan Mellilää lauantaina 12.4. Peikkorallin rastit sijoittuvat junaradan ja 9-tien välille ja joen ja Kreulan montun välille.

Lähtötehtävänä oli tehdä annetuista materiaaleista aikakone. Hetken mietittyämme päädyimme tekemään robotin. 

Aikaa oli tunti ja meillä meni n. 40 min. Kun saimme palautettua lähtötehtävän, odottelimme vuoroamme kartan piirtämiseen. Toiselle rastille siirtyminen tapahtui tietä pitkin.

Toisella rastilla odottelimme hetken ja kirjoitimme tätä blogi tekstiä. Rastin tehtävänä oli selvittää rata silmät sidottuina toisten neuvoessa. Alina sai kunnian toimia sokkona. Pienen haparoinnin jälkeen homma alkoi sujua ja loppujen lopuksi maahan kosketuksia tuli vain yhdeksän.

Kolmannella rastilla Ykkösketjun piti selvittää viittomakielellä kirjoitetut solmut ja tehdä ne. Selvitimme kaikki solmut mutta emme ehtineet tehdä niitä. 

Neljäs rasti oli ihan vieressä. Siellä oli alue, jolla sai olla samaan aikaan kaksi ihmistä. Meidän piti etsiä pakasterasioita, joissa oli ruokarastin raaka-aineet.
Yksi lisätehtävä oli hakea kuusi lisärastia. Rasteilla oli koodeja, joiden avulla maalissa selvitettiin lause. Ensimmäinen oli nelosrastin lähellä ja päätimme etsiä sen. Hetken saimmekin etsiä sitä, kun rastin paikka ei ihan osunu kartan kanssa yhteen. Risukon läpi siirryttiin vitoselle eli ruokarastille. Nelosrastilla saaduista ruoka-aineista (makaroni, makkara ja porkkana) tehtiin vapaa valintainen ruoka. Me keitimme porkkanan ja makaronin, paistoimme makkaran ja lopulta sekoitimme. Ruoasta tuli hyvää ja arvioitavaksi vietävästä annoksesta kaunis. Ruokarastin aikana Elina haki kaksi lisärastia.

Seuraavalle rastille siirryttäessä haimme neljännen lisärastin. Kuudesrasti oli ensiapu.Piti auttaa ihmistä, joka oli satuttanut nilkkansa ja saanut sähköiskun. Ensiavun antaminen ei mennyt kauhean hyvin. Seiskalle siirryttäessä haimme viimeiset kaksi lisärastia Kreulan montun ympäristöstä. Tässä vaiheessa alkoi väsymys painamaan mutta toisten stemppaamisella jaksoimme seiskarastille.

Seiskalla jälleen jonotimme ja kirjoitimme tätä tekstiä. Rastin tehtävänä oli viiden minuutin aikana tehdä mahdollisimman monta tehtävää. Ehdimme tehdä kuusi kahdeksasta eli kengännauhan sitominen, palapeli, virkata kymmenen ketjusilmukkaa, laittaa tulitikut takaisin rasiaan, tehdä paloista kuution ja yhdistää liputuspäivämäärät ja nimet.

Kasi rastilla meidän piti kuljettaa vettä pesusienellä ämpäristä A ämpäriin B. Mielestämme tehtävä meni aika hyvin, vaikka vettä jonkun verran matkalla tippuikin.

Sitten menimme MeMe:n kololle, jossa yritimme selvittää lisärastien arvoituksen, jonka loppujen lopuksi vain arvasimme. Sen jälkeen söimme jauhelihakeittoa, joka oli hyvää. Sitten lähdimme kotiin.

Tuloksia emme ole saaneet vielä.


Mukana menossa oli Tuomas-Jäbä, Aada ja Alina sekä Elina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti